Pages Navigation Menu

WACKEN 2020 je otkazan!

wacken_open_air_cancel

Wacken Open Air u svoja je tri desetljeća prolazio mnoge dobre i loše situacije, no sve je prebrodio i s vremenom je postao najveći i najznačajniji heavy metal festival na svijetu.

Nastup na njemu za sve, pa i za one najveće, bendove uvijek je bila stvar prestiža.

No još se nije dogodilo, koliko god je organizatorima znalo biti teško, da iz nekog razloga on bude otkazan.

Sve do sada i aktualne situacije s pandemijom korona virusa.

Upravo je to razlog što ove godine po prvi puta u svojoj povijesti, započetoj 1990. godine, festival neće biti održan.

Tim povodom, u nastavku prenosimo obavijest organizatora Wacken Open Air festivala s njihovog službenog Facebook profila.

‘Dragi Metalheadsi,

njemačka vlada jučer je odlučila da zbog pandemije Coronavirusa neće biti dozvoljena masovna okupljanja do 31 kolovoza 2020. godine. Suočeni smo s situacijom neviđenom u zadnjih 30 godina i teškog srca moramo najaviti da ove godine neće biti Wacken Open Air-a.

Cijeli naš tim posljednjih mjeseci intenzivno radi na festivalu i svi smo razočarani što nam nije dopušteno slaviti Wacken Open Air s vama. Ova administrativna odluka teško utječe na nas i trebat će nam neko vrijeme da procesiramo te loše vijesti.

Ipak, podržavamo odluku njemačke vlade u ovoj teškoj situaciji u cijelome svijetu. Vaše zdravlje i sigurnost uvijek su bili i uvijek će biti naš glavni prioritet. Mi kao promotori stoga moramo preuzeti još veću odgovornost i moramo slijediti upute stručnjaka.

Što se tiče Wacken Open Air 2021 i opcija za već kupljene karte, obratit ćemo vam se što prije, no molimo vas za malo strpljenja. Zahvaljujemo Vam na ukazanom povjerenju.

Ostanite zdravi – In Metal We Trust!

Vaš W: O: A tim’