Pages Navigation Menu

SCHIRENC PLAYS PUNGENT STENCH za ‘Noć Vještica’…

Pungent-Stench_Kulturschaufenster

U obližnjem austrijskom gradiću Grazu, u klubu Explosiv ovogodišnje izdanje ‘Noć vještica’, internacionalnim nazivom ‘Halloween’, bit će posebno zanimljivo. Zadnjeg dana ovog mjeseca, u petak 31. listopada, održat će se ‘Halloween Massaker’. Ovo slavlje će obilježiti nastup jednih od najekstremnijih death metal bandova Austrije PUNGENT STENCH, ali u izvedbi SCHIRENC PLAYS PUNGENT STENCH. ‘Mastermind’ Martin ‘El Cochino’ Schirenc i njegova dva suputnika Danny i Mike svirat će himne koje su bendu dale kultni status na metal sceni. Svirat će se materijal sa prva tri albuma kao i klasičnog split-EP sa DISHARMONIC ORCHESTRA-om. U svakom slučaju ovo će biti death metal ‘highlight’ ove koncertne jeseni!
Uz ‘headlinere’, nastupat će još dva benda kao predgrupe, također iz Austrije. Ekskluzivni ‘retro show’ priređuje štajerski BLOODFEAST. Nakon što je band u jesen 2013. godine službeno stavljen u mirovanje, Wolf je uspio ponovo okupiti nekadašnje članove benda i potaknuti ih da sviraju isključivo stare stvari. Setlista se kreće negdje između ‘Herr der Herren’ demo-a i prvog studijskog albuma ‘Autophobia’. Tu jedinstvenu konstelaciju se ne bi nikako trebalo propustiti!
Drugi bend je DEATHSTORM koji su nastali 2010. godine. Sa dosadašnjim izdanjima za IHATE Records, ‘Storming with Menace’ kao mini lp iz 2011. i ‘As Death Awakes’ studijskim albumom iz 2013., ostavili su zamjetan trag u internacionalnom podzemlju. Sada četiri godine nakon nastanka i kao predgrupa jednom od najvažnijih austrijskih ekstremnih metal bendova, ne stoji ništa na putu ka ‘sviračkom masakru’ na domaćoj pozornici.