Pages Navigation Menu

S. GRIMMETT’S GRIM REAPER: novi album u listopadu

SteveGrimmetGrimReaper

Predvodnik legendarnih britanskih heavyanera sa početka 80-ih Steve Grimmet će pod imenom STEVE GRIMMETT’S GRIM REAPER objaviti novi materijal 11. listopada. Album će se zvati ‘At The Gates’ i prema riječima članova benda će iznjedriti ’11 stvari čistog britanskog heavy metala’.

Podsjetimo, GRIM REAPER su u 80-ima objavili tri albuma od kojih se prva dva ‘See You In Hell’ i ‘Fear No Evil’ smatraju klasicima žanra. Nažalost, bend nije nikada uspio steći veću popularnost te su se nakon nešto komercijalnijeg albuma ‘Rock You To Hell’ (1987.) raspali.

Steve je sa britanskim tharsherima  ONSLAUGHT dvije godine kasnije snimio album ‘In Search Of Sanity’, međutim niti ta suradnja nije dugo potrajala.

Grimmett je 2006. godine ponovo pokrenuo GRIM REAPER, a u dogovoru sa originalnim gitaristom Nickom Bowcottom frontmen je okupio nove članove i nastavio nastupati pod imenom STEVE GRIMMETT’S GRIM REAPER.

GrimReaper_AtTheGates

Novi bend je 2016. godine objavio album ‘Walking In The Shadows’ nakon kojega su uslijedili nastupi uživo. Nažalost, na turneji u Južnoj Americi, Steve je zadobio infekciju stopala što je rezultiralo amputacijom dijela noge. U ekvadorskoj bolnici je proveo preko mjesec dana, a fanovi su skupili novac za oporavak i povratak kući jer osiguranje nije htjelo pokriti troškove liječenja.

No, Steve Grimmett se očito ne predaje već aktivno nastupa te će tako bend krajem kolovoza odraditi manju američku turneju.