Pages Navigation Menu

PURE REASON REVOLUTION: reunion nakon osam godina hibernacije – uskoro i novi album

PureReasonRevolution

Britanski duo Jon Courtney i Chloë Alper ponovno su okupili electro-prog-rock sastav PURE REASON REVOLUTION.

Prvi koncert u nepunih 8 godina održali su na nedavnom Midsummer Prog Festivalu u Nizozemskoj na kojem su u cjelosti izveli svoj debitantski album ‘The Dark Third’.

‘Reakcija festivala i publike bila je nevjerojatna. Slušali su nas ljudi koji su putovali iz Kanade, Rusije, Italije, Španjolske, Velike  Britanije i mnogih drugih zemalja. Pjesme su, kao i uvijek, uzbudljive za svirku i ohrabruje ako materijal još uvijek ima relevantnost i povezuje.’
Bend je također otkrio da radi na potpuno novom studijskom albumu, a  potpisali su sa InsideOut Music za njegovo izdanje u 2020.

Jon Courtney komentira: ‘Trenutno radimo na materijalu za novi album  koji se vraća progresivnijem zvuku i lijepo je podsjetiti se geneze PRR-a ‘, dok Chloë dodaje: ‘Zvuči spektakularno.’
PURE REASON REVOLUTION prvotno se razdvojio u studenom 2011., nakon turneje u znak podrške za svoj album ‘Hammer & Anvil’ iz 2010. godine.

Od tada, Jon Courtney je započeo rad s Bullet Height, a svoj debitantski  album ‘No Atonement’ 2017. godine, dok je Chloë Alper započela u novom bendu pod nazivom TINY GIANT, a svirala je uživo s Charli XCX & James.

Bend se prvotno osnovao 2003. godine, debitantski album ‘The Dark Third’ izašao je 2006., ‘Amor Vincit Omnia’ stigao je 2009., a ‘Hammer & Anvil’ 2010. godine.