Pages Navigation Menu

PSYCHOTIC WALTZ: potpisan ugovor s InsideOut Music, slijedi back katalog i novi studijski album

PsychoticWaltz

Legendarni američki progresivni metal bend PSYCHOTIC WALTZ potpisao je ugovor sa InsideOutMusic-om za svjetsko izdanje svog novog studijskog albuma, prvog nakon više 23 godine.

Bend sada ulazi u studio s inženjerom Ulrichom Wildom i Jensom Bogrenom (OPETH, FATES WARNING, ARCH ENEMY), koji će se pobrinuti za miks albuma, a čiji se izlazak planira za početak 2020. godine.

Također, InsideOutMusic objavit će kompletan ‘back-katalog’ PSYCHOTIC WALTZ-a.

Novu situaciju u bendu komentiraju ovako: ‘Sretni smo što smo se pridružili InsideOutMusic-u. Vrlo smo uzbuđeni što ćemo uskoro sa svima podijeliti naš nadolazeći peti album, a također je sjajno što ćemo moći ponovno izraditi naš back-katalog. Hvala svim našim fanovima na strpljenju i svima u InsideOutu što su nam vjerovali i dali nam priliku da to učinimo kako treba.’

PSYCHOTIC WALTZ je u devedestima objavio četiri kultna albuma progressive metal scene (‘Social Grace’ (1990), ‘Into The Everflow’ (1992), ‘Mosquito’ (1994) i ‘Bleeding’ (1996)), te su raspali se 1997. godine.

PsychoticWaltz_discography

Frontman Devon Graves je u dvijetisućitima s bendom DEADSOUL TRIBE objavio pet, uglavnom zapaženih, studijskih albuma, da bi ga 2009. umirovio.

PSYCHOTIC WALTZ je 2011. godine u originalnom sastavu s NEVERMORE i SYMPHONY X nastupio na europskoj turneji ‘The Power Of Metal’.

U rujnu i listopadu će PSYCHOTIC WALTZ nastupiti na ProgPower festivalu, održati turneju po Njemačkoj s grupom GHOST SHIP OCTAVIUS, a datum zasada potvrđenih nastupa su idući:

4-7th September – Atlanta, GA, USA – ProgPower USA
2nd October – Berlin, Germany – Badehaus
3rd October – Hamburg, Germany – Knust
4th October – Bochum, Germany – Matrix
5th October – Baarlo, The Netherlands – ProgPower Europe
6th October – Mannheim, Germany – MS Connexion Complex