Pages Navigation Menu

PATTERN-SEEKING ANIMALS: projekt-bend članova SPOCK’S BEARD-a pripremio prvi album

PatternSeekingAnimals_band

Grupa PATTERN-SEEKING ANIMALS najavila je za 5. Srpnja putem InsideOt Music izlazak svog debitantskog albuma ‘Pattern-Seeking Animals’.

Projekt je to aktualnih članova SPOCK’S BEARD-a Teda Leonarda i Davea Merosa, te njihovog bivšeg bubnjara Jimmyja Keegana, zajedno s dugogodišnjim tekstopiscem/producentom Johnom Boegeholdom, koji je zadužen i za syntheve.

Projekt je prvotno bio zamišljen kao solistički, na kojem je radio Boegehold od početka 2018. godine, ali s dovoljno glazbe za snimanje albuma on je zatražio pomoć od Leonarda, Keegana i Merosa za dovršenje.

PatternSeekingAnimals_cover

Boegehold kaže: ‘Moj je cilj bio proizvesti glazbu koja je progresivna i zamršena, a da se održi izravnom i melodičnom. Bez obzira je li pjesma duga četiri ili 10 minuta nisam htio proći više od nekoliko dijelova bez neke vrste instrumentalne ili vokalne figure.

Boegehold je spomenuo da bend namjerava krenuti na turneju nakon objavljivanja albuma i izaći s novim materijalom ‘barem jednom godišnje’ i dodaje, ‘zapravo, rad na drugom albumu već je u tijeku.’