Pages Navigation Menu

ORPHANED LAND: Global Metal Band of the Year

Orphaned LandPrema glasovima čitatelja britanskog Metal Hammera, izraelski ORPHANED LAND osvojili su nagradu u kategoriji Global Metal Band of the Year. U skladu sa svojim svjetonazorom, ORPHANED LAND su izrazili želju da prime nagradu zajedno sa svojim palestinskim prijateljima iz benda Khalas. Stoga će im ista biti uručena u Londonu 16. lipnja, a ujedno će predstavljati veliko priznanje za neizmjeran kulturološki i muzički utjecaj kako u regiji tako i u ostatku svijeta. Članovi obiju bendova su dugogodišnji prijatelji i dijele jednak stav prema potencijalnom mirnom rješavanju svih sukoba na Bliskom istoku.

Prenosimo izjavu Kobi Farhia, osnivača i pjevača ORPHANED LAND: “Zahvalio bih se svim čitateljima Metal Hammera koji su nam udijelili svoj glas. Ponosno mogu reći da smo putem muzike u protekle 23 godine pokazali svim političarima kako se stvari mogu jednostavno rješavati ukoliko to doista želite. Abed iz Khalasa je moj brat, kako u povijesnom smislu, tako i kao osoba. Iz tih razloga sam htio podijeliti nagradu s njim jer je to ono što braća rade. Braća dijele muziku, hranu i – nagrade!“

Inače, ORPHANED LAND će 08. lipnja nastupiti na Rock Hard festivalu u 14.05 sati, a direktan prijenos možete pogledati putem WDR internetske stranice.