Pages Navigation Menu

METALDAYS 2020: potvrđeno pet novih izvođača, predvodi ih Devin Townsend


MetalDays2020

Kanadski majstor Devin Townsend, norveški avant-garde/prog/metal sastav GREEN CARNATION, američki prog metalci OCENAS OF SLUMBER, potom njemački industrial-death metal CYPECORE i danska black metal/shoegaze atrakcija MØL pridruženi su moćnom line-upu festivala MetalDays koji se od 26. srpnja do 1. kolovoza ove godine održava u slovenskom Tolminu.

Organizatori su službeno objavili da je u prodaji još manje od 3000 ulaznica, te je sve manje mogućnost da će se prodavati trodnevne i jednodnevne, stoga pozivaju sve koji si žele osigurati ulaznicu za festival, da to naprave čim prije jer je izgledno da će biti rasprodane.

Festivalska ulaznica košta 175 eura, a paket s njih četiri prodaje se po 600 eura (plus provizija).

Devin Townsend – jedno od najtraženijih imena posjetitelja festivala ove godine … i to s vrlo dobrim razlogom! Bez ikakve sumnje možemo reći da je Devin Townsend jedan od glazbenih genija ovog doba i sa zadovoljstvom najavljujemo njegov povratak u Tolmin! Nastup će sadržavati više metalnijih i brutalnijih pjesmama nego na prethodnim turnejama, a to znači da ćemo sigurno čuti neke pjesme STRAPPING YOUNG LAD. Ne možemo dočekati !!!

GREEN CARNATION – norveška avangardna/prog/metalna ekipa. Trend glazbe GREEN CARNATION kontinuirano je postajao sve manje i manje ‘težak’ nakon svakog izdanja; od izravnog death metala, do progresivnog metala, preko dooma, atmosferskog gothic metal zvuka, melankoličnog hard rock zvuka 2006. godine, pa sve do objave posve akustičnog albuma ‘The Acoustic Verses’. Zaista smo znatiželjni vidjeti i čuti što će nam pripremiti na MetalDays-ima.

OCEANS OF SLUMBER – bend je formiran 2011. godine. Kada je njihov prvi pjevač 2014. napustio sastav u Cammie Gilbert pronašli su izvanrednu ‘frontwomanicu’. Iako je bend često etiketiran kao prog metal, daleko je to od ‘pogledaj koliko brzo i komplicirano mogu svirati na ovoj gitari’. ‘Srce’ benda je melankolija i izuzetna kreativnost i umijeće. Oni kombiniraju doom metal sa savršenom količinom death metal-agresije i jedan su od rijetkih zaista jedinstvenih bendova ovih dana.

CYPECORE – melodični industrijski death metal bend iz Njemačke. Do sada su objavili četiri studijska albuma i svi su bili konceptualni temeljeni na temama futurističkog, post-apokaliptičkog ratovanja, postavljenog u hipotetičkom 22. stoljeću. Njihova je glazba brutalna, borbena, ali još uvijek melodična. Teški gitarski rifovi, mehanički dupli basevi, jedinstveni zvuk vokala, elektronički elementi i postavke kinematografskog zvuka gorivo su za ‘cypecore’ strojeve.

MØL –  Uparivanje black metala i shoegazea uvijek je izazivalo pesimizam; srećom, trijumfalni i lomljivi zvučni rezultat bio je katalizator za neke nevjerojatne bendove – baš kao i danski powerhouse MØL. Ako uživate slušati bendove poput ALCEST i DEAFHEAVEN, sigurno će vam se svidjeti i ovi dečki!

Više informacija se može pronaći na službenim stranicama festivala.