Pages Navigation Menu

KILLED A FOX: nastup prije američkih sludge legendi BLACK TUSK

Killed a Fox

Kako i priliči, sedmu sezona klupskog programa Good Vibrationsa zatvorit će veterani zagrebačke alternativne scene KILLED A FOX koji su već nekoliko puta nastupili na istom, a nakon njih će na pozornicu u Močvari premijerno stupiti američke sludge legende BLACK TUSK.

Ova žestoka svetkovina dogodit će se u petak, 24. svibnja.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 65 kuna moći će se uskoro kupiti u Dirty Old Shopu, na dan će koštati 80 kuna.

KILLED A FOX svoju su priču započeli kao trojac (vokal i dvije gitare) u jesen 2006., a kao četvorka su svoj album prvijenac ‘Fluorescence’ objavili tri godine kasnije. Svoj glazbeni identitet nalaze između rocka/metala i psihodeličnog rocka s iznimnim osjećajem ritma i melodije. Nakon izmjena u sastavu, bend od 2010. stvara glazbu i nastupa kao četveročlana skupina. U kasnoj 2013. izdaju svoj drugi album ‘Spring of Sloth and Haze’, s kojeg je pjesma ‘Hive’ dobila mnoge pohvale fanova i kritičara. Nakon nastupa s velikanima poput ALICE IN CHAINS, ORANGE GOBLIN, EYEHATEGOD, KARMA TO BURN i drugima,  bend u ožujku 2019. izdaje treći studijski album ‘Crown Shyness’ koji je najavljen singlom video-spotom za pjesmu ‘Still Life Mirror’. Članovi benda su: Pavle Gulić – bubanj, Chris Ian – vokali, Sho – gitara i Ivan Mioč – bass.

Momci iz BLACK TUSK-a kažu za sebe da su nastali iz puno znoja i pokoje suze prije 14 godina. Tri stara prijatelja iz grada Savannah iz savezne države Georgie (kao i njihovi kolege BARONESS i KYLESA) sviraju kombinaciju sludgea, thrash metala i punka uz prstohvat MOTORHEAD-a, a sve skupa to definiraju kao ‘swamp metal’.

BlackTusk

Sadašnju postavu čine gitarist i vokal Andrew Fidler, bubnjar i vokal James May, basist i vokal Corey Barhorst te gitarist Chris ‘Scary’ Adams koji je posljednji došao u bend. Do sada su izdali tri EP-a i šest dugosvirajućih albuma od kojih će aktualni ‘T.C.B.T.’ iz 2018. promovirati ovom prilikom.