Pages Navigation Menu

HAMMERFALL: predstavljen singl ‘(We Make) Sweden Rock’ i detalji novog albuma ‘Dominion’


Hammerfall2019

Švedski heavy metalci HAMMERFALL objavit će 16. kolovoza jedanaesti studijski album pod nazivom ‘Dominion’ preko Napalm Recordsa.

Prvi singl ‘(We make) Sweden Rock’ ima svoj ‘lyric’ video.

Pjevač Joacim Cans ovako opisuje stvaranje pjesme: ‘Ovo je priznanje švedskom hard rock i metal pokretu s temom koja koristi izravne reference na druge bendove i pjesme. S pamtljivim i pjevnim melodijama ova pjesma će biti trenutni klasik na budućim turnejama HAMMERFALL-a.

Bez švedske rock i metal scene s bendovima poput HEAVY LOAD, AT THE GATES ili Yngwie Malmsteenom svijet bi bio prilično dosadno mjesto! Ovo je naš plemeniti doprinos svim bendovima koji su nadahnjivali ne samo nas da sviramo metal, formiramo bendove i naposljetku da obilazimo svijet u ime heavy metala.’

Na ‘Dominion’-u se HAMMERFALL ponovno udružio s Jamesom Michaelom kod snimanja vokala u studiju Red Level Three, a Fredrik Nordström iz Studija Fredman u Castle Black Studios je snimao je za instrumentalne sekcije.

Gitarist Oscar Dronjak kaže: ‘Dobro nije dovoljno dobro, mora biti sjajno. To je mantra koju smo primijenili na svaki aspekt izrade ovog albuma, od pisanja pjesama i proba do produkcije i izvedbe svakog člana, a rezultat je ‘Dominion’, moćna sila prirode koja se ne može zaustaviti. To ćete razumjeti.’

Bend je također objavio naslovnicu albuma i popis pjesama za ‘Dominion’, umjetničko djelo izradio je poznati vizualni umjetnik Samwise Didier.

Hammerfall_Dominioncd

Ljetna turneja HAMMERFALL-a započinje Domination festivalom u Mexico Cityju i prelazi Europu tijekom ljeta 2019., uključujući i zaustavljanje na legendarnom Švedskom rock festivalu, Graspop Metal Meetingu i Wacken Open Airu.

U SAD-u će se održati tri koncerta, nakon čega će se pojaviti kao posebni gosti na SABATON-ovoj jesenskoj turneji u SAD-u.

Posljednji album HAMMERFALL-a, ‘Built To Last’, objavljen je u studenom 2016. preko Napalm Recordsa.

Nazivi pjesama:

01. Never Forgive, Never Forget
02. Dominion
03. Testify
04. One Against The World
05. (We Make) Sweden Rock
06. Second To One
07. Scars Of A Generation
08. Dead By Dawn
09. Battleworn
10. Bloodline
11. Chain Of Command
12. And Yet I Smile