Pages Navigation Menu

REBELLION TOUR 5 – Arena, Beč

REBELLION tour 5 2014.Iako bi se moglo reći da se pod nazivom Rebellion Tour vrte više-manje isti izvođači peto izdanje ponudilo je i zaista zanimljiv dvojac sa vrha scene a to su prije svega Biohazard i Madball.

Također bi realno bilo za ustvrditi da predgrupe stilski i nisu toliko bliski navedenom dvojcu odnosno da nisu ‘naklonjenije’ onima koji više preferiraju metalni zvuk no teško bi bilo ne spomenuti  Wisdom In Chains. Usprkos nešto melodičnijim linijama podvučenim gotovo na momente punkerskim riffovima snaga benda se mogla vrlo lako osjetiti i zapravo su je dečki vrlo lako prenijeli sa pozornice. Ono što je bilo pomalo začuđujuće da je većina publike bila većinu vremena odviše indiferentna. Prava šteta.

Nasuprot maloprije spomenute energije H2O su mi se činili poprilično ispraznima, da ne napišem ispranima. Bend i kao cjelina i svirački je bespogovorno neupitan  no opet kako naginjem onoj ‘metalnijoj’ grupaciji spomenutoj na početku teksta čisto subjektivno bi se moglo reći bi problem mogao biti u meni.

Iskreno, Bioahazard bih mogao sa istim zadovoljstvom pogledati bilo kada i čisto sumnjam da bi mi se gušt ikada smanjio. Na sve na što sam ikada navikao od njih pružili su i u bečkoj Areni. Što se tiče set-liste bila je poprilična ziheraška a i mora se priznati da je nastup odisao čimbenicima primjerenijima onima festivalskog tipa. Dakle, trebalo je u staviti što više poznatih stvari u ne odveć veliku satnicu a  pozitivno iznenađenje jest bilo i uvrštavanje Bad Religion  obrade ‘We’re Only Gonna Die’. Sve u svemu Biohazard su ponudili dinamičan i baš kao i svaki put do sada, u potpunosti atraktivan nastup. Opet sa druge strane teško je ne spomenuti da zvuk baš i nije bio primjeren niti bendu niti prostoru no doista me je najviše iznenadila publika od koje sam očekivao doista puno više. Gotovo mi je bilo nevjerojatno da sam dobar dio koncerta gledao iz velike blizine i to bez velikog truda ili ‘borbe’ oko prostora. Važno je napomenuti da je ovo bio drugi put da ih gledam bez Evana i sa apsolutnom sigurnošću mogu ustvrditi isti imalo nedostaje bendu. Zapravo mislim da je daleko važnije, iskrenije i povrh svega karizmatičnije da je Bobby dio stalnog postava benda.

Madball su, ukoliko bi to bilo primjereno napisati sa obzirom na događaj ispali prave zvijezde večeri. Od samog naboja preko fenomenalnog zvuka pozornica je doslovce isijavala energijom. Dosada mi je na svim Madball nastupima malo mi je previše bila uočljiva nekakva statičnost benda naspram vokala Freddya no u bečkom izdanju imao sam osjećaj da je bend jednostavno eksplodirao. Također sam po prvi put te večeri imao dojam da je napokon i publika počela pulsirati zajedno sa bendom. Iskreno, sam pogled sa povišenijeg dijela je bio fascinantan jer je toliko puta spominjano ‘zajedništvo’ bilo itekako opipljivo i zapravo je cijela dvorana odisala nekakvim pomiješanim osjećajem snage i pozitivnosti. Na kraju mi je  nastup Madballa  ispao ne samo iznenađenje večeri nego doista jedan od impresivnijih koncertnih doživljaja.

Iako se radilo o samom početku Rebellion Toura  odnosno prvom danu mora se priznati da je cijeli događaj funkcionirao zapravo poprilično dobro. U konačnici mi se bilo teško oteti dojmu da su Madball i Biohazard daleko iznad ostatka bendova no iskreno ne preporučiti i pohvaliti Rebellion ‘paket’ bi odista bila prava pogreška.

Boris Tintor

Fotografije ustupio: DB.Photography

LINK LINK LINK LINK LINK LINK LINK LINK LINK LINK LINK