Pages Navigation Menu

CROWBAR, KATRAN, MONOX – Močvara, Zagreb

Nakon 13 godina sludgeri iz New Orleansa CROWBAR ponovo su posjetili zagrebačku Močvaru, a razlog je bio promocija novog studijskog albuma „Symmetry in Black“, izdanog krajem svibnja ove godine.

Prvi bend večeri bili su riječki MONOX koji stilski više pripadaju sporijem death metalu, a dužina pjesama u kombinaciji s nešto lošijim zvukom nije ih prikazala u najboljem svijetlu. Makar je dvadesetak prisutnih posjetitelja pokazalo oduševljenje, bend bi zasigurno mogao biti puno bolji i samo će vrijeme pokazati koliko su ozbiljni u vezi svoje glazbe.

Nakon Riječana, na pozornicu su stupili zagrebački KATRAN, bend sačinjen od bivših članova DEAFNESS BY NOISE i THE RITE OF RETALIATION. KATRAN za razliku od spomenutih bendova više naginju alternativnom rocku jakih gitara i bubnjeva s primjesama nu metala i modernog punka povremeno ispresijecanog blast beatovima. Zvuk je bio vrlo dobar, no nastup je bio prekratak da bi se stvorila iole detaljnija slika o bendu. No, može se reći da svirka od otprilike 30 minuta odrađena korektno uz dobru podršku publike.

Nešto prije 22:30 zvijezde večeri započele su koncert. Uz ovacije i aplaudiranje atmosfera se zahuktala, a podij kluba ubrzo popunio. Nakon nekoliko stvari i skromne interakcije s publikom, atmosfera je bilo zaista korektna, ali CROWBAR su djelovali nekako rezervirano, kao da se nisu dovoljno opustili ili shvatili da su oni ti zbog kojih se došlo u Močvaru. Publika je bila odlično raspoložena, iako je šutnja između pjesama uvelike dokazivala manjak energije koju su CROWBAR trebali pružiti. Set lista bila je retro stila i sastojala se od presjeka karijere, dok je od ukupno trinaest pjesama, samo jedna bila s novog albuma. Za razliku od zvuka za vrijeme predgrupa, ovaj je bio naprosto savršen dok je osvjetljenje djelovalo nekako skromno.

Usprkos svemu, ovo je bio koncert od kojeg se očekivalo malo više, barem nešto duža satnica jer 13 pjesama nije malo, ali vremenski očito nije bilo dovoljno fanovima. Zatečenost i nevjerica među prisutnima zbog naprasnog završetka nastupa nije mogla samo tako splasnuti jer koncert trajanja od jedva 70-ak minuta nije dostojan niti samog benda, niti publike koja ih je zdušno došla podržati.

Nažalost, ovaj nastup će ostati dugotrajno obilježen dojmom isključivog i pukog odrađivanja.

Tomislav Petr & Boris Tintor