Pages Navigation Menu

ACID REIGN: novi album izlazi nakon stanke od 29 godina

AcidReign2019

Ponovo aktivirani britanski thrasheri ACID REIGN objavit će 27. rujna novi album naziva ‘The Age Of Entitlement’. Uradak će izaći preko Dissonance Productions i bit će to prvi album nakon 29-godišnje studijske pauze.

Podsjetimo, ACID REIGN su u drugoj polovici 80-ih i bili jedni od zapaženijih predstavnika britanske thrash metal scene te su objavili debi-EP ‘Moshkinstein’ te zatim dva albuma – ‘The Fear’ i ‘Obnoxious’, a oproštajni nastup su napravili 1991. godine u kultnom londonskom klubu ‘Marquee’. Prije otprilike pet godina originalni frontmen Howard ‘H’ Smith je ponovo formirao bend te kasnije objavio dva singla, a bend je u međuvremenu postao ponovno poznat i odličnim nastupima uživo.

AcidReign_TheAge

Rad na novom albumu je pak započeo u kolovozu prošle godine sa producentom Jayceom Lewisom, a novi materijal bi trebao zvučati kao posveta old-school thrash metalu sa ‘pokojim obratom’ i sjajnom produkcijom. Naslovnicu je nacrtao nadaleko poznati Mark Wilkinson koji je, između ostalih, poznat po radu sa MARILLIONJUDAS PRIESTIRON MAIDEN.

Album će pojaviti u digitalnom obliku, klasičnom CD-u te u limitiranoj vinilnoj verziji.