Izbornik

THE MUTE GODS: najavljen treći album ‘Atheists and Believers’

TheMuteGods

Progressive rock supergrupa The Mute Gods, u čijem su sastavu Nick Beggs (Steven Wilson, Steve Hackett, Kajagoogoo), Roger King (Steve Hackett) i Marco Minnemann (The Aristocrats, The Sea Within), najavila je izlazak svog trećeg studijskog albuma ‘Atheists and Believers’ za 22. ožujka putem InsideOut Musica.

Na albumu, koji stiže dvije godine nakon ‘Tardigrades Will Inherit The Earth’, Beggs još jednom skreće pozornost na stanje u svijetu kakvo danas poznajemo, fokusirajući se na univerzalne teme kao što su politika, humanost i ljubav.

Pjesme se kreću od turbulentnih rock kompozicija do više sentimentalnih glazbenih djela.

Nick komentira album: ‘Ključna poruka albuma je da sada osnažujemo glupe ljude i više ne slušamo obrazovane, informirane stručnjake, jer istina više nije moderna.’

Za ‘Atheists and Believers’ Beggs je uvrstio neke vrlo posebne goste; Alex Lifeson, Rushov legendarni gitarist, pa Craig Blundell, poznati bubnjar koji trenutno svira s bendom Stevena Wilsona; multiinstrumentalist Rob Townsend s kojim je Beggs radio u bendu Stevea Hacketta, te svoju kćerku Lulu Beggs.

‘Atheists and Believers’ će biti objavljen na Limited CD Digipak izdanju, potom kao Gatefold 180g 2LP + CD te kao digitalni album.

TheMuteGods_AtheistsandBelievers

Popis pjesama:

1.Atheists and Believers
2.One Day
3.Knucklehead
4.Envy the Dead
5.Sonic Boom
6.Old Men
7.The House Where Love Once Lived
8.Iridium Heart
9.Twisted World, Godless Universe
10.I Think Of You