Izbornik

RAMMSTEIN: novi album će uskoro biti dovršen

Rammstein_Studio3

RAMMSTEIN su jučer objavili da su pri kraju sa miksanjem novog albuma. Točan datum izlaska još nije poznat, ali bi se novi materijal trebao pojaviti negdje u travnju ili zasigurno na proljeće ove godine. Bend je zasada zgotovio 16 stvari, a na konačnoj verziji će se vjerojatno naći 11 pjesama. Inače, članovi se trenutno nalaze u studiju u kalifornijskoj Santa Monici zajedno sa američkim producentom Richom Costeyom. Potonji je poznat po radu sa bendovima različitih žanrovskih usmjerenja (MASTADON, FRANZ FERDINAND, RAGE AGAINTS THE MACHINE, MUSE, ICE CUBE) pa će biti zanimljivo kakav će ‘potpis’ ostaviti na albumu RAMMSTEIN-a.

Rammstein_Studio2

Podsjetimo, RAMMSTEIN su zadnji album ‘Liebe Ist Für Alle Da’ objavili 2009. godine, te je nakon mnogih turneja došlo i do ‘krize’ u bendu. Tako se je spominjalo da bi ovaj album ujedno mogao i biti zadnji u karijeri benda. Na  upit kako će novi materijal zvučati, gitarist Kruspe je rekao da na početku nije bio previše entuzijastičan oko ideje novog albuma, ali su članovi u jednom trenutku ‘kliknuli’ što ga je podsjetilo na same početke benda. Na kraju je zaključio da će novi materijal zvučati kao ‘3D verzija RAMMSTEIN-a’.

Također, bend će na proljeće krenuti na stadionsku turneju koja započinje 27. svibnja u njemačkom Gelsenkirchenu, a završava 23. kolovoza u Beču.

RammsteinWien