Izbornik

MONO: japanski post-rockeri u Močvari, gosti Årabrot i Jo Quail

Mono2018

Japanske post rock legende MONO vraćaju se u Zagreb 25. travnja. Na turneji kojom obilježavaju 20 godina benda i promoviraju novi album ‘Nowhere Now Here’ nastupit će u klubu Močvara, praćeni grupom ARABROT i čelisticom Jo Quail.

Veza  i sukob tame i svijetla jedna je od univerzalnih glazbenih tema, a malo koji bend u proteklih nekoliko desetljeća je istraživao taj odnos upornije i efektnije od japanskog MONA.

U 10 albuma objavljenih tijekom 20 godina, MONO su uvjerljivo spajali najtiše i najkaotičnije dijelove života u svojoj glazbi.

Instrumentalna paleta započeta 1999. klasičnom rock postavom gitara – bas – bubnjevi do danas je evoluirala do upotrebe čak 30 različitih instrumenata, da bi na nadolazećem izdanju ‘Nowhere Now Here’ dodali i elektroniku, što je inspirirano ranijom suradnjom gitaristeTakaakira Gota s Johnom McEntireom.

Također, uz novi album dogodila se i prva dopuna postave – bubnjar Dahm Majuri Cipolla pridružio se standardnom trojcu Goto, Tamaki i Yoda. ‘Nowhere Now Here’ bit će objavljen 25. siječnja, a produkciju potpisuje veliki Steve Albini.

Årabrot

MONO su na poziv Roberta Smitha iz THE CURE-a svirali na Meldown Festivalu lipnju prošle godine.

Ovog travnja bit će headlineri Roadburn festivala u Nizozemskoj na kojem će svirati i naši SEVEN THAT SPELLS.

Na europskoj turneji, koja ih dovodi i u Zagreb, kao predizvođači nastupit će norveški noise rock bend ÅRABROT, te čelistica Jo Quail.

Ulaznice su u prodaji od srijede, 9. siječnja, po cijeni od 90 kn., a na dan koncerta za ulaz će trebati izdvojiti 110 kn.

Prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18) i Aquarius CD Shop (Varšavska 13), potom sva prodajna mjesta Eventima i online.