Izbornik

CANNIBAL CORPSE: death metal prvaci ponovo u Zagrebu


CannibalCorpse_byAlexMorgan

Četvrti nastup u Hrvatskoj legendarnih death metalaca CANNIBAL CORPSE-a dogodit će se u četvrtak, 20. lipnja u Boogaloou.

Cijena ranih ulaznica je 145 kuna i mogu se kupiti u periodu od 11. ožujka do 6. travnja u Dirty Old Shopu. Nakon toga cijena im raste na 155 kuna, dok će na dan koncerta ako ih ostane koštati 180 kuna.

S radom su počeli davne 1988. u Buffalu, danas obitavaju u Tampi, legendarnoj meki američkog death metala (DEATH, MORBID ANGEL, DEICIDE, OBITUARY, ATHEIST, HATE ETERNAL…).

Prvi album ‘Eaten Back To Life’ objavili su 1990. za Metal Blade s kojim surađuju sve do danas, a posljednji u nizu ‘Red Before Black’ izašao je  prije dvije godine. 2015. godine postali su bend s najviše prodanih albuma kad je u pitanju death metal.

CANNIBAL CORPSE je oduvijek bio poprilično kontroverzan bend, prije svega zbog stihova koji nisu baš za svačije uši, morbidnih te vulgarnih naslovnica koji su ukrašavali njihove albume i najavljivali koncerte.

Sve to rezultiralo je brojnim zabranama nastupa i prodajom albuma te protestima raznoraznih aktivista koji su njihov glazbeni izričaj smatrali nepoćudnim.

Članovi benda su George ‘Corpsegrinder’ Fisher, Paul Mazurkiewicz, Alex Webster, Rob Barrett i Erik Rutan iz benda HATE ETERNAL-a koji se nedavno pridružio bendu.

Cannibal Corpse_AlexMorgan