Izbornik

CANDLEMASS: nakon 32 godine Johan Langqvist ponovno u ulozi frontmena

Candlemassreturn2018

Švedski doomeri CANDLEMASS su na svojim službenim stranicama objavili poprilično iznenađujuću vijest. Naime, usred snimanja novoga albuma odlučeno je da će umjesto dosadašnjeg Matsa Levéna ulogu pjevača preuzeti  Johan Langqvist. Potonji se je zadnji put našao na tom mjestu prije otprilike 32 godine kada je objavljen sada već kultni debi album ‘Epicus Doomicus Metallicus’. Već na narednom albumu frontmen je postao Messiah Marcolin koji je zasigurno ostao jedan od najprepoznatljivih obilježja benda. 1991. godine Messiah je napustio CANDLEMASS, a ubrzo je došlo i do raspada benda.

Do ponovnog reuniona sa Messiahom Marcolinom 2002. godine kroz bend su prošla još dvojica pjevača (Thomas Vikström i Björn Flodkvist), a bend je zatim ponovno nakratko raspušten. Od 2006. godine CANDLEMASS su predvodili Mats Levén (THERION, AT VANCE…) i Robert Lowe (SOLITUDE AETURNUS), a sada je najavljen povratak prvotnoga pjevača.

Prema službenoj izjavi ‘bend se je želio vratiti samim korijenima i takoreći esenciji benda te očekuju da će im Johan dati novi poticaj i dodatnu energiju’.

‘Johanovim povratkom krug je zatvoren!’ stoji na kraju službene objave.