Izbornik

BURNING RAIN: ‘Face The Music’ – kombinacija modernog i retro hard rocka

BurningRain

BURNING RAIN, hard rock bend u čijoj su postavi gitarist Doug Aldrich (REVOLUTION SAINTS, THE DEAD DAISIES, ex-WHITESNAKE, ex-RONNIE JAMES DIO) i pjevač Keith St. John (MONTROSE, KINGDOM COME) najavio je za 22. ožujka putem Frontiers Records izlazak svog četvrtog studijskog albuma naziva ‘Face The Music’.

‘Face The Music’ je hard-rock album ‘oslonjen’ na 70-e, ali i klasičnog modernog zvuka, a zajedno s najavom albuma, bend je predstavio i singl ‘Midnight Train’, uz popratni glazbeni spot.

Na pitanje zašto je bend odlučio objaviti ‘Midnight Train’ kao prvi singl, Aldrich je, uz ostalo, istaknuo: ‘Kada su nas pitali koja pjesma najbolje dočarava zvuk BURNING RAIN-a,’Midnight Train’ nam se činio kao dobar izbor. Zvuči svježe i heavy, ali i dalje zvuči kao mi. Svatko će imati različite ideje o omiljenim pjesmama i postoji niz pjesama koje su mogle biti prve, ali smo se odlučili za ‘Midnight Train’.

BURNING RAIN su 1998. osnovali Doug Aldrich i Keith St. John, raspali su se 2001. dok se Aldritch pridružio sastavu RONNIE JAMES DIO, a ponovno aktivirali 2013.

1999. godine je objavljen album ‘Burning Rain’, 2000. ‘Pleasure to Burn’, a 2013. ‘Epic Obsession’.

U aktualnoj postavi su još i bubnjar Blas Elias (SLAUGHTER), te basist Brad Lang (Y&T).

BurningRain_FaceTheMusic

Imena pjesama:

 1. Revolution
 2. Lorelei
 3. Nasty Hustle
 4. Midnight Train
 5. Shelter
 6. Face The Music
 7. Beautiful Road
 8. Hit And Run
 9. If It’s Love
 10. Hideaway
 11. Since I’m Loving You