Izbornik

BRUTAL ASSAULT 2019: potvrđeni novi bendovi

BA2019febupdate

Nije prošlo niti dva tjedna od zadnje objave bendova, a tim iz BRUTAL ASSAULT-a već izbacuje nove potvrde. Prvi od njih su SOILWORK koji trenutno promoviraju zadnji album ‘Verligheten’, zatim su tu već legendarni psihodelični retro-rockeri MONSTER MAGNET. A kada smo već utjecajnih bendova na sceni svakako treba spomenuti nažalost nikada dovoljno priznate thrashere DEMOLITION HAMMER koji će u cijelosti svirati album ‘Tortured Existence’.

Iz Irske dolaze keltski poganski metalci PRIMORDIAL, a iz američkog Detroita WALLS OF JERICHO predvođeni neuništivom Candace Kucsulain. Promotori su ove godine ‘sredili’ i dva kultna nastupa. Jedan dolazi u vidu psihodelično-okultnih rockera COVEN koji se sastoji od novo okupljenih snaga  predvođenih originalnom Jinx Dawson. Iza imena TRIUMPH OF DEATH se pak nalazi Thomas Gabriel Fischer, frontmen CELTIC FROST-a i TRIPTYKON-a koji će sa probranim muzičarima svirati isključivo materijal kultnih HELLHAMMER-a.

Nadalje tu su još švedski sludge/powerviolence/grindcoreaši THE ARSON PROJECT, dok će u ovoj objavi progresivne vode pokrivati THE CONTORTIONIS, a death metal SKELETAL REMAINS. Za kraj su ostavljeni japanski VAMPILLIA čiju je izričaj malo teže opisati pa se sami članovi definiraju kao ‘brutal orchestra’.

Podsjetimo, 24. izdanje najpoznatijeg češkoga festivala održat će se od 07.-10. kolovoza 2019. godine unutar zidina tvrđave Josefov smještene u gradiću Jaroměřu. Ulaznice se mogu već sada kupiti na festivalskom online shopu po promotivnoj cijeni od 90€ te se mogu odštampati putem sustava Print@Home. Sve detaljnije informacije potražite na službenim stranicama samoga festivala.

BA2019feba