Izbornik

BRUTAL ASSAULT 2019: potvrđeni ANTHRAX, DIMMU BORGIR, PRONG, GODFLESH…

BrutalAssault2019upddecIduće, 24. po redu izdanje češkoga festivala BRUTAL ASSAULT će prema sadašnjim najavama imati poprilično zanimljiv lineup. Tako su potvrđeni DIMMU BORGIR koji će ne samo promovirati zadnji album ‘Eonian’ već će ujedno proslaviti i 25. godina benda. Zatim su tu jedni od pionira novoga zvuka 90-ih koje bi se bez problema moglo i nazvati začetnicima spoja industriala i metala GODFLESH, a uz njih bi svakako trebalo spomenuti i PRONG. Thrash metal poklonike će zasigurno razveseliti ANTHRAXSACRED REICH i IRON REAGAN. Iz Francuske dolaze black metalci ANTAEUS dok će spojeve raznih vrsta metala i corea pokrivati VENOM PRISONANNOTATIONS OF AN AUTOPSYTHY ART IS MURDERCRYSTAL LAKEGET THE SHOT, a za noisere tu su i DAUGHTERS. Za one sklonije nešto eksperimentalnijem i/ili progresivnijem zvuku potvrđeni su i CULT OF LUNATHE OCEANAFTER THE BURIAL. Avangardu u ovoj najavi pokrivaju norveški MANES, zatim su tu danski epski heavyaneri SLÆGT, pa TAPHOS sa svojim spojem death i progressive metala, a stare veterane će zasigurno razveseliti i ponovno uskrsli THE OBSESSED. Iza imena VUUR se nalazi nadaleko poznata Anneke van Giersbergen koja sa ovim bendom prikazuje svoju ‘metalniju’ stranu.

Kako nažalost biva kod festivala s puno bendova ponekad dolazi do otkazivanja bendova, a ovaj put su svoju odbijenicu  poslali već prije najvaljeni A PALE HORSE NAMED DEATH

24. izdanje najpoznatijeg češkoga festivala održat će se od 07.-10. kolovoza 2019. godine unutar zidina tvrđave Josefov smještene u gradiću Jaroměřu. Ulaznice se mogu već sada kupiti na festivalskom online shopu po promotivnoj cijeni od 90€ te se mogu odštampati putem sustava Print@Home. Sve detaljnije informacije potražite na službenim stranicama samoga festivala.